You are currently viewing Bahçeşehir Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi
Bahçeşehir Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi

Bahçeşehir Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi

Özel yetenek sınavları takvimleri üniversiteler tarafından açıklanmaya başladı. Öğrenci adayları Bahçeşehir Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi bilgilerini aşağıdaki linkten görebilirler.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü özel yetenek sınavı başvuruları başladı! Başvurular 26 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yetenek sınavı ise 10-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav, Pandemi koşulları nedeni ile sanal sınıfta çevrimiçi olarak yapılacak.

Bahçeşehir Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi Kılavuzları

Bahçeşehir Üniversitesi başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz

Bahçeşehir Üniversitesi iletişim fakültesi websitesine buradan ulaşabilirsiniz.

BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Özel Yetenek Sınavı Tarihleri

Bahçeşehir Üniversitesi Yetenek Sınav Saat ve Kişi Bilgieri için lütfen tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi Başvuru ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları Koşulları ve Açıklamalar

  • 2021-2022 akademik yılı için Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’ne alınacak öğrencilerin özel yetenek sınavları bu fakültece yapılacaktır. Bu program 4 (dört) yıllık lisans olup 2021-2022 akademik yılı için ayrılan kontenjan aşağıdaki tabloda belirtilmiştir:
Programın AdıKontenjan
Çizgi film ve Animasyon (Burslu)7
Çizgi film ve Animasyon (Ücretli)39
  • Adaylar, yukarıda belirtilen programa ilan edilen tarihler arasında başvurabilirler.
  • Özel Yetenek Sınavına katılmış adayların 2021 Temel Yeterlilik Testi’in (TYT) herhangi bir puan türünün en az birinden 150.000 ve daha fazla puan almaları gerekmektedir.  Bu belge sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aşağıda belirtilen e-posta adresine yüklenecektir.
  • Başvurunun geçerli olabilmesi için ilgili formların doğru ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru evrakı tam olmayan veya yanlış beyanda bulunan adayların ön kayıt işlemleri kesinlikle yapılmayacaktır. Sorumluluk tamamen adaylara ait olacaktır. Ayrıca başvuruların geçerli sayılabilmesi için, imza gerektiren belgelerin ilgili aday tarafından değişmeyen nitelikte imzalanmasına dikkat edilmelidir. İmzalanmamış belgeler işleme konulmayacaktır.
  • Aday başvuru listeleri 9 Ağustos 2021 mesai saati bitiminde Bahçeşehir Üniversitesi kurumsal web sayfasında ilan edilecektir. Bu listelerde adaylarla ilgili bilgilerde yanlışlık olması halinde sınavdan önce Özel Yetenek Sınavı Kayıt Bürosu’na başvurulması gerekmektedir.
  • Sınav günü ve saatinde üniversite tarafından belirtilen online sınıfta hazır bulunmayan adaylar, her ne sebeple olursa olsun, (rapor dahil) ayrıca sınava alınmayacaktır.
  • Özel Yetenek Sınavlarının yapılmasına ilişkin olarak sınav komisyonu gerekli görülen değişiklikleri yapmaya yetkilidir.
  • Yerleştirme puanının (YP) hesaplanması aşamasında, adayların TYT’den aldıkları ham puanların hangisi en   yüksek ise, o puan adayın TYT puanı olarak işlem görecektir.
  • Sınavları kazanan adayların başvuru evrakının asılları, kesin kayıt sırasında adaylardan istenecektir.

Tüm okulların 2020-2021 yılı yetenek sınavı kılavuzlarına buradan ulaşabilirsiniz

Tüm okulların yetenek sınavları ile ilgili haberlerin tümüne ulaşmak için tıklayınız.

Leave a Reply