You are currently viewing Akdeniz Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi

Akdeniz Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi

Özel yetenek sınavları takvimleri üniversiteler tarafından açıklanmaya başladı. Öğrenci adayları Akdeniz Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi bilgilerini aşağıdaki linkten görebilirler.

Akdeniz Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi Kılavuzları

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi websitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Akdeniz Üniversitesi 2021 Yetenek Sınavı Takvimi ve genel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Sınav YönergesiÖzel Yetenek Sınavı KılavuzuÖn Kayıt Sayfası

Sınav Takvimi:

Ön Kayıt Tarihleri (www.akdeniz.edu.tr üzerinden): 09-20 Ağustos 2021
Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümleri Özel Yetenek Sınavı: 26 Ağustos 2021
Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı: 26-27 Ağustos 2021

ÖNEMLİ:
Özel Yetenek Sınavları ile ilgili 2021 Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ve Yönergesinde bulunan bilgiler haricinde adaylara telefon ile bilgi verilmemektedir.

Tüm adaylar başvuru işlemlerine başlamadan önce 2021 Özel Yetenek Sınavı Kılavuzunu okumakla yükümlüdürler.

SINAV İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER:
Müzik ve Fotoğraf bölümünü seçen adaylar tek tercih, diğer bölümleri seçen adaylar üç tercih yapabilir.

Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinin Özel Yetenek Sınavları çizime dayalıdır ve tek oturumda gerçekleştirilir.

Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı tek aşamalı olarak gerçekleştirilir. Bu sınav; “Genel Müzik Kültürü”, “Müzik Teorisi”, “Müziksel İşitme”, “Müziksel Söyleme” ve “Müziksel Çalma” alanlarından oluşan çoktan seçmeli (test) ve uygulamalı olmak üzere 5 (beş) oturumdan oluşmaktadır.

Fotoğraf Bölümü’nü tercih eden adaylar, “genel kültür”, “genel sanat bilgisi”, “görsel algı” ve “güncel bilgi” içerikli çoktan seçmeli sınava girerler.

Fakültemiz Özel Yetenek Sınavı gerektiren bölümlere başvurularda TYT sınavında en az 150 (engelli kontenjanından başvuracak adaylar için 100) ham puan alma koşulu aranır (Başvuru için ham TYT puanı kullanılır. Y-TYT, SAY, SÖZ, vb. yerleştirme puanları kabul edilmez). Koşulu sağlayan adaylar, Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başvuru linkinden (www.akdeniz.edu.tr) online olarak başvuru yapabilirler.

Sınava engelli kontenjanından başvuracak adayların engelli durumunu gösterir belgelerini ön kayıt tarihleri içerisinde (9-20 Ağustos 2021) fakültemiz öğrenci işlerine ulaştırmaları gerekmektedir (Kargo ile yapılan gönderiler için yaşanabilecek gecikmeler adayların sorumluluğundadır. Fakültemize 20 Ağustos 2021 tarihinden sonra ulaşan belgeler dikkate alınmaz).

Kargo ya da posta gönderileri için:
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Ofisi
Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus Antalya / TÜRKİYE

Özel Yetenek Sınavına Yurtdışından başvuru yapacak (uluslararası öğrenci kontenjanı) adaylar için yetenek sınavı AKDENİZ YÖS sınav takvimi doğrultusunda, önümüzdeki tarihlerde yapılacaktır. Sınav ile ilgili takvim ve bilgilerin duyurusu sayfamızda yer alacaktır. Yurtdışından başvuru yapacak adayların 2021 AKDENİZ YÖS sınavına katılmış ve tercihlerini yapmış olmaları gerekmektedir.

Tüm okulların 2020-2021 yılı yetenek sınavı kılavuzlarına buradan ulaşabilirsiniz

Tüm okulların yetenek sınavları ile ilgili haberlerin tümüne ulaşmak için tıklayınız.

Leave a Reply